Neulehaaveita ja seuraavia projekteja


Koostan muutamia mielenkiintoisia neuleprojekteja, joista jokin saattaa valikoitua toteutettavaksi seuraavana. Myös muutama virkkausprojekti kutkuttelee, mutta niistä juttua erillisessä postauksessa. 

Häikäisevän hienot kirjo- ja pintaneuleet

Englantilainen Marie Wallin luo ohjeita hämmästyttävän upeisiin neuleisiin, joiden hurmiollinen väri- ja kuviomaailma tuntuu tulevan jostain eri todellisuudesta. Kun näin nämä ohjeet, leuka loksahti johonkin polviin saakka. Ensimmäiseksi iski valinnan vaikeus. Näistä kun valehtelematta kaikki kiehtoo. Kaipailen monimutkaista kirjoneulottavaa ja jotain aiemmin toteuttamatonta vaatekappaletta. Voisinpa siis aloittaa Sycamore-ranteenlämmittimistä. Haikaillut olen kaksvärisen kirjoneuleen perään, joten Nigella-pusero kolahti myös heti ensisilmäyksellä. Puserossa on kuviomaailmansa osalta samantyyppistä kuviota kuin aiemmin neulomassani Pohjolan neito -puserossa. Tätä pidennän helmasta mekkomaisemmaksi mikäli päädyn ottamaan puseoron työn alle.

Herkkää tunnelmaa henkivä Anemone-paita hieman pidemmällä helmalla ja resorilla kiinnostaa myös. Hihojen pitsimäisyys tuo paitaan tunnelmaa irti arjesta, vaikka pusero muuten sopii vaikka arkivaatteeksi allekirjoittaneelle, eri värisenä tosin. Dill-pusero on kaunis hihoistaan ja kauluksestaan pintakuviollinen pusero ja saattaapi toisaalta olla monikäyttöisyydessään parempi idea.

Neulemekkoja

Mekkojen ohjeita plärätessä vastaan tuli Lea Petäjän suunnittelema Suoja-neulemekko, jonka toistuva viuhkakuvio sopii neulottavaksi aivot narikkaan -tyyppisiin hetkiin. Toistuvan kuvion pintaneuloksissa kuvion alkaa usein muistamaan ulkoa ja työ etenee sitten rattoisasti. Tämä on mahdollisesti toteutuessaan isotöisin toteuttamani neule. 

Toinen Novitan sivuilta löytyvä kiinnostava ohje on tähän yläosaltaan pitsineuleesta ja helmastaan sileästä neulottuun mekkoon. Tämäkin Petäjän suunnittelema. Tuossa on jotain samaa kuin tässä uudemmassa kesämekoksi menevässä Rayssa-mekossa, joka sekin on jäänyt mieleen kummittelemaan. Jälkimmäinen olisi pellavalangasta varsin sopiva kesään.

Seuraava ei olekaan mekko vaan hame, mutta hurjan kivan oloinen sellainen. Augustins on julkaissut sitten viime näkemän uusia ohjeita ja tämä hame on sievä kun mikä. Tästä tulee tosin jotenkin etäisesti mieleen omat vauva-ajan vaatteet ysärin valokuvissa, ehkä se on tuo hempeä väri vaan. Hankala sanoa kuinka käytännöllinen vaate tällainen hame lopulta on.  

Paitoja ja muuta

PetiteKnit tekee ohjeita minimalistisiin ja käytännöllisiin neuleisiin. Tämä Cloud-pusero on pehmoisen ja mukavan oloinen, ohje sopinee kaiken lisäksi rauhoittumisen hetkiin helppolukuisuuden vuoksi. PetiteKnit on tullut vuosien saatossa usein vastaan ja ehkä nyt huvittaa neuloa juuri tämä pusero. Saman suunnittelijan Moby-kauluri kiinnostelee myös, sillä tämä näyttää vielä pidemmältä ja hieman vähemmän kiristävältä kuin kaapin muut kaulurit. Ehkä voisin yhdistää nämä kaksi ja neuloa Cloud-puseron korkealla kauluksella.

Omia projekteja

Kirjoneuleiden omia ohjeita olen jonkin aikaa pyöritellyt. Jotain olen saanut jo ruutuvihkoon valmiiksi, mutta tuntuu että jokin ajatustyö on kesken ennen kun pystyy alkaa työstämään ohjeita ulosneuloen eteenpäin. Ohjetta luodessa täytyy miettiä kuvion jatkuvuutta eri koot huomioiden, matikkaa se toki on, ja minulle tärkeää on myös tietynlainen tasapainoisuus kuvioiden sommittelun suhteen. Kuviokieli vaikuttaa olevan värimaailmaa enemmän esillä hahmotelmissa ja onkin hassua ettei ole juuri tullut mietittyä erilaisten sävyjen yhteissointua vielä. Mietin peräti tehdäkö kuviot kokonaan pintaneuleena, mutta silloin ne saattavat jäädä taka-alalle lopputuloksessa. Värit kun ovat vähän sellaisia, että ne on helpompi valita itselleen mieluisiksi tällaisissa kuvio-ensin tyyppisissä töissä. Sitten kun mennään postauksen alun tyyppisiin kirjoneuleisiin, tuntuu että värimaailma on ohjeen sielu. Kaikkea sitä. Katsotaan mihin suuntaan omat ohjeet tänä vuonna edistyy. 

Kommentit

Näitä luetaan: